Salomaa Paula

Narsismin tiedostaminen - toipumisopas narsistille ja uhrille

(Basam Books)

 

Tämän kirjan sisältö puhuttelee jokaista lukijaa, sillä terveen narsismin löytäminen ja ylläpitäminen on meille kaikille elämänpituinen tehtävä. Narsisti ja uhri ovat henkisesti hylättyjä lapsia, joiden oireiden määrä ja laatu vaihtelevat hylkäämisasteen mukaisesti. Narsismin tiedostaminen - toipumisopas narsistille ja uhrille piirtää lukijan tajuntaan selvän kuvan heidän sisäisesti samanlaisista mutta ulkoisesti vastakkaisista piirteistään.

Sama henkilö voi muuttua ihmissuhteesta toiseen narsistista uhriksi ja päinvastoin, tai hän voi ilmentää samassa suhteessa vaihtelevasti näitä molempia rooleja. Jokaisella aikuisella on vastuu omasta narsistisesta tasapainostaan.

Tässä oppaassa esitellään narsismin syitä, seurauksia ja toipumistyökaluja. Tietoisuustaitojen kehittämistä esittelevässä osuudessa yhdistetään läntisen tieteen ja itäisen viisausperinteen arvokkainta ainesta. Kirja lähestyy aihetta syyttämättä mutta ongelman vakavuutta kieltämättä. Se paljastaa piilonarsismin yhtä yleiseksi ongelmaksi kuin aiemmin laajalti huomiota saaneen julkinarsismin. Paula Salomaa on filosofian lisensiaatti ja vuorovaikutuksen asiantuntija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt teos Tie aitoon itseen (Basam Books, 2009).