Jokinen Brita

Narsisti keskellämme

(Minerva Kustannus Oy)

 

Kiusattujen puheenvuoro

Miten selvitä narsistin kanssa yksityiselämässä tai työpaikalla? 

”Kaunis, tyylikäs, ulospäin suuntautunut, monipuolisesti kyvykäs, voimakas persoona, erinomainen esiintyjä... minun äitini. Todellisuudessa luonnehäiriöinen narsisti.” − Meri

Narsistit osaavat hurmata puhetaidoillaan ja peittää jälkensä. Narsisti keskellämme auttaa kiusattua tunnistamaan tilanteensa kartoittamalla narsistien tyypillisiä käyttäytymistapoja.

Tätä kirjaa varten on haastateltu yli 150 ihmistä heidän kiusaamiskokemuksistaan. Vertaiskertomusten lisäksi asiantuntijapuheenvuoronsa antavat mm. professori Liisa Keltikangas-Järvinen, psykiatri Jorma Tähkä ja professori Jouko Lönnqvist. Kirja pohtii narsismia myös laajemmin koko länsimaista kulttuuria riivaavana ilmiönä.

Narsisti keskellämme on hyödyllinen paitsi narsistien uhreille, myös kaikille, jotka työssään joutuvat hoitamaan narsistien aiheuttamia ongelmia: sosiaalialan ammattilaisille, asianajajille, työterveyshoitajille, työsuojeluvaltuutetuille, poliisille, opettajille, esimiehille...

FM Brita Jokinen on ollut Yleisradiossa toimittajana yli kolmekymmentä vuotta. Hänen ohjelmasarjansa Kiusaaja keskellämme uusittiin yleisön pyynnöstä neljä kertaa. Sarjan saama yleisöpalaute oli pohjana vuonna 2007 ilmestyneelle samannimiselle kirjalle, josta Narsisti keskellämme on selviytymistarinoilla laajennettu ja ajankohtaiseksi päivitetty laitos.

"Kirjan avulla tunnistin esimieheni narsismin". - Eräs kiusattu

 

Kiusaaja keskellämme

(WSOY)

Kiusaaja keskellämme on kiusattujen puheenvuoro, joka herättää kysymyksiä: miksi sallimme julmaa käyttäytymistä? Mikä on meidän vastuumme? Suomi on työpaikkakiusaamisen eurooppalaisen tilaston kärjessä. Mitä pitäisi tehdä?

Kiusaaja keskellämme auttaa kiusattua tunnistamaan tilanteensa. Teos kartoittaa vaikean kiusaajan tunnusmerkkejä ja tyypillisiä käyttäytymispiirteitä sekä persoonallisuushäiriöitä, joihin liittyy alttius kiusata. Kirjan opastuksella uhrin on mahdollista ryhtyä taistelemaan: asettaa rajat, hankkia todisteita ja apua, katkaisemaan haitallinen suhde tai irtisanoutumaan. Lukuisat omakohtaiset tarinat antavat saman kohtalon kokeneille vertaistukea, ja laajasta lähdeluettelosta löytyy lukuvinkkejä lisätietoa tarvitseville. Uhrista voi tulla selviytyjä!

Kirjasta on hyötyä myös vaikeiden ihmisteen kanssa työskenteleville: poliiseille, asianajajille, sosiaalihuollon työntekijöille sekä opettajille ja työpaikkojen henkilöstöhallinnolle.