Jokinen Seppo

Unelma rakkaudesta

(Päivä Osakeyhtiö)

Kannattaa unelmoida rakkaudesta: meidät kaikki on luotu saamaan rakkautta, juuri siksi kaipaamme sitä. Rakkauden tehtävänä on saattaa meidät aikuisiksi ja vahvoiksi. Oikeastaan perimmäinen elämäntehtävämme onkin oppia rakastamaan ja antamaan rakkautta, löytää yhteys Jumalaan ja löytää lähimmäinen. Emme ole täällä itseämme varten, vaan toisia varten.

Kyvyttömyys rakastaa ilmenee pahimmillaan rakkauden kääntöpuolena, minävauriona nimeltä narsismi. Narsisti ei tunne empatiaa, sillä hän ajattelee vain itseään. Narsismia käsitellään tässä kirjassa melko laajalti, koska se on kipeä, ajankohtainen ja toistaiseksi melko tuntematon ilmiö.

Unelma rakkaudesta on kooste Seppo Jokisen aiempien kirjojen keskeisestä annista. Uutta on epilogi, jossa hän miettii, missä määrin hänen omat unelmansa rakkaudesta ovat toteutuneet tai toteutumassa. Näin on muodostunut tuore kokonaisuus. Onpa tilanteesi mikä tahansa, unelmoi rohkeasti — myös rakkaudesta!

Seppo Jokinen on pidetty puhuja seurakuntien ja muidenkin tahojen järjestämissä tilaisuuksissa, joissa käsitellään sisäistä eheytymistä kristilliseltä pohjalta. Lisäksi hän on pitänyt Radio Deissä omaa ohjelmasarjaa ja osallistunut TV7:n ohjelmasarjaan Koputus.