Kirje exäni nykyiselle

Mistä eksoottisesta maasta tuo hurmuri eteesi tupsahtikaan? Mieleni tekisi huutaa "Juokse! Äläkä käänny katsomaan taaksesi" mutta se ei auttaisi. Minähän olen se hullu katkera exä, joka päästin tämän kultakimpaleen idioottina käsistäni. Et oikein voi ymmärtää, miten hän edes näin kamalan ihmisen kanssa on ollut. En olisi ansainnut häntä alkuunkaan! Siinä oletkin oikeassa.

Mutta onnittelut, vihdoin kohtasit kaksoisliekkisi! Huuma, joka vie jalat alta, pyyhkäisee sinut pilviin ja kietoudutte yhteen kuin sulautuen toisiinne. Hän katsoo syvälle silmiisi mustilla tyhjillä silmillään. Sinä asetat sinne kipinän, jota luulet häneksi ja rakastut syvästi. Olet loistava, ehjä, kaunis ja vahva ja niin henkinen, että suorastaan säteilet! Niin minäkin olin.

Käytte syvällisiä keskusteluja yömyöhään. Hän saa sinut tuntemaan, että voit avautua aivan kaikesta (älä tee sitä!). Hänen haavoittuvuutensa ja epävarmuutensa liikuttaa sinua. Kuinka häntä on satutettu, ja pelkää että niin sinäkin tulet saman tekemään? Alat todistelemaan ja vakuuttelemaan hänelle rakkauttasi yltäkylläisesti. 

Mikään ei kuitenkaan riitä. Mustasukkaisuus imartelee ja tuntuu vähän hupsulta alkuun, kunnes se pikkuhiljaa, huomaamatta muuttuu repiväksi. 

Varoita läheisiäsi, sillä yksityisviestittely ei ole enää yksityistä. Tulet myös kuulemaan heistä arviointeja, kuinka kukaan lähelläsi ei ole sinun arvoisesi. Ihmiset yrittävät tavalla tai toisella sinusta hyötyä, kuinka sokea ja hyväuskoinen oletkaan ollut heidän suhteensa! Onneksi unelmiesi prinssi on rinnallasi, mitään muuta et tässä maailmassa edes kaipaa!

Etenkin elämässäsi olevat miehet, niistä on päästävä eroon. Miehillä on mielessä vain yksi asia. Muita miehiä ei saa vilkuilla, heille ei saa hymyillä. Heillä on aina taka-ajatus ja sinä johdattelet heitä ihan huomaamattasikin! Usko häntä. Usko joka sana. Mutta muista: Kaikki mitä hän kertoo, etenkin miehistä, ja varsinkin oman kulttuurinsa edustajista - ovat todellisuudessa kuvaus hänestä itsestään. Muista henkisyyden laki: se mitä tulee ulos, sitä pitää myös sisällään.

Pikkuhiljaa alat muuttumaan. Lompakkosi laihtuu kuin huomaamatta. Et enää tiedä mihin uskoa, kun et enää voi luottaa itseesikään. Ulkonäkösi muuttuu, jos et vielä pitänyt korkokengistä, stringeistä ja verenpunaisesta kynsilakasta, pian saatat alkaa niistä pitämään. Tai käyttämään hänen mielikseen. Kaikki naiselliset keinot on käytettävä, ettet menetä aarrettasi.

Lapsesi ja koirasi tulevat myös saamaan osansa. Et osaakaan niitä oikein kasvattaa ja hoitaa. Yllätyt kerta toisensa jälkeen, miten puutteellinen, hyväuskoinen ja hölmö oletkaan ollut. Onneksi hän rakastaa sinua kaikesta huolimatta!

Hän on hurmaava ja hauska. Vitsailee rohkeasti, flirttaa joka suuntaan. Mutta hei, se on vaan viatonta hauskaa, älä suotta mieltäsi pahoita! Se, mitä tapahtuu kun et ole paikalla, sitä ei ikinä tapahtunutkaan! Oletko vähän mustasukkainen hölmö? Liian herkkä?

Hän saattaa joskus erehtyä jopa kehumaan minua tai muita exiään sinulle, kuinka itseasiassa joku muisto onkin positiivinen. Miksi se loukkaa sinua? Sehän oli vain mennyttä elämää. Mutta auta armias, jos ikinä ketään miestä hänelle erehdyt kehumaan!

Hän tietää sinusta kaiken. Salapoliisin lailla hän penkoo ja selvittää ja tutkii, mikään ei pysy salassa. Mutta mitä sinä todella tiedät hänestä? Tunnetko häntä sittenkään?

Olet saattanut jo kuulla taikasanat: "Believe what you want!" Se on hänen valttikorttinsa hyväuskoisten naisten maailmassa. Se vedetään esiin, mikäli hän on vaarassa paljastua. 

Paljastua miksi? 

Mies, jota rakastat on mielikuvituksesi ja hänen valheidensa yhteistyöllä rakennettu illuusio. Illuusio johon me niin kovin haluamme uskoa, että saatamme sulkea silmämme monta kertaa.

Mielesi alkaa murentua palasiksi. Olet vain varjo siitä, mikä olit. Nämä sanat kuulin itsekin ex ystävältäni, niin rakkaalta sielunsiskoltani. Kyllä, ex. Arvaatko jo miksi?

Sinäkin voit päästä irti sitten, kun silmäsi aukeavat. Sinäkin voit parantua. Sinä et ole koskaan yksin. Vielä voit nousta siivillesi vahvempana ja säteilevämpänä kuin koskaan! Sinäkin voit oppia, kiittää ja jättää tämän opettajan taaksesi. Sillä hän ei muutu. Joskus sinä saatat miettiä, kun näet hänet uuden sädehtivän uhrinsa kanssa, että pitäisikö sanoa jotain, vai olla vaan hiljaa. Tiedäthän jo varsin hyvin, kuinka hän existään puhuu.

Rakkaudella, miehesi ex, yksi monien joukossa.

Kirjoittanut Auri Elina, julkaistu 13.1.