Haastattelupyyntö Seura-lehteen

17.5.2021

Olen tekemässä artikkelia Seura-lehteen (Seuran nettisivuille, mutta artikkeli saattaa ilmestyä myös paperi-Seurassa) käräjäprosesin yksityisyyden suojasta.

Etsin haastateltavaa, joka on ollut käräjillä uhrin asemassa jostain rikosasiasta, esimerkiksi nettivainoamisesta tai vastaavasta rikoksesta. Haastattelun saa antaa tarvittaessa pelkällä etunimellä tai nimettömästi asian arkaluonteisuuden takia. Haastattelu tehdään puhelimessa, eikä kuvaa välttämättä tarvita, joten vastata voi miltä paikkakunnalta vain Suomesta. Puhelinhaastattelu kestää noin 15-20 minuuttia ja se voidaan tehdä sinulle sopivaan aikaan.

Etsin sinua, joka osaat kertoa, mitä asioita rikoksentekijä sai tietää sinusta käräjäoikeuden papereista rikoksen uhrina. Saiko rikoksentekijä luettavaksi potilaskertomuksesi tai muita yksityistietojasi eli paljastuiko hänelle, mitä psyykkisiä ongelmia rikoksesta oli seurannut sinulle?

Pahensiko se rikoskierrettä eli jatkoiko rikoksentekijä sinun solvaamistasi tai vainoamista nyt käyttäen hyväksi potilaskertomuksiasi?

Artikkelissa on tarkoitus tuoda esille epäkohta, että rikosprosessi ei suojaa uhrin yksityisyyttä riittävästi. Voit auttaa epäkohdan esiintuomisessa kertomalla oman kokemuksesi. Haastateltavia tarvitaan vain yksi, joten jos haluat varmasti mukaan, kannattaa olla nopea:)

Jos kiinnostuit kertomaan tarinasi, voit ottaa yhteyttä suoraan toimittaja Hertta-Mari Kaukoseen: 0443288774 tai hertta.kaukonen@gmail.com

Kiitos!